joi, 30 iulie 2015

STOCAREA VIDEO, DIN CE IN CE MAI DIFICILA


stocOdată cu ascensiunea supravegherii video în mediul organizațiilor, utilizatorii și integratorii sunt îngrijorați de modul în care vor administra fluxul de date.
Potrivit unui studiu efectuat de Seagate, un producător de hard-drive-uri optimizate pentru supraveghere, la care au participat aproximativ 1.100 de integratori și executivi din domeniul IT, 74% din respondenți spun că numărul camerelor de supraveghere utilizate va crește în următoarele 12 luni, în timp ce importanța analizei video va crește în aceeași perioadă. De asemenea, trei sferturi dintre respondenți susțin că se așteaptă ca importanța strategică a supravegherii video să crească, scrie Security InfoWatch.
Raportul, denumit ,,Trend-uri din Supravegherea Video”, prezintă răspunsuri din partea organizațiilor din servicii de producție, banking, finanțe, tehnologice, transport și retail din SUA, Marea Britanie, China și Brazilia. În document se arată faptul că majoritatea afacerilor folosesc peste 200 de camere de supraveghere care funcționează constant. Respondenții au spus că numărul mediu de camere instalate este 249, fiind utilizate pentru colectarea datelor. Numărul este mai mare în SUA și Marea Britanie, unde numărul mediu este de 349 de camere. De asemenea, 34% dintre respondenți au declarat că numărul camerelor de supraveghere a crescut în mod semnificativ în ultimele 12 luni.
Craig Carmichael, analist Seagate, a spus că a fost surprins de cererea înaltă pentru supraveghere video. ,,Nu cred că am fost surprinși despre cât de puternică este cererea, ci despre faptul că este constantă pe piețe verticale și în zone geografice diferite. Povestea piețelor verticale este interesantă. Există sectorul guvernamental și cel al producătorilor, unde observăm o creștere agresivă a supravegherii video, însă nu am observat piețe care să fie sub medie, așa că cererea este puternică pe toate domeniile”, a spus acesta.
Aubrey Muhlach, reprezentant Seagate, a spus că oamenii au început să descopere faptul că datele obținute în urma supravegherii video sunt foarte valoroase, mai ales când sunt aplicate și soluții avansate de analiză video. Acesta ar putea fi un motiv pentru faptul că organizațiile păstrează materiale video pe perioade mai mari de timp față de anii trecuți.
Potrivit studiului, 27% dintre respondenți păstrează datele video pentru perioade mai  mari de un an sau mai mult, iar 23% au spus că păstrează datele de la 90 de zile până la un an de zile. 14% au spus că păstrează datele între 60 și 90 de zile, 23% între 30 și 60 de zile și doar 11% le păstrează pentru mai puțin de 30 de zile.
Totuși, perioada mai mare de retenție a datelor nu poate fi respectată dacă drive-urile utilizate nu pot suporta procesele complexe care apar odată cu administrarea datelor video.
,,Unul dintre cele mai mari costuri, pe măsură ce oamenii își construiesc sistemul de supraveghere, este stocarea. Un lucru pe care l-am descoperit este că oamenii folosesc cele mai ieftine drive-uri pentru a-și stoca datele, soluție care pare o investiție bună, însă putem observa eșecuri timpurii ale acestor drive-uri. În mod normal, utilizatorii cumpără drive-uri de clasă desktop și le conectează la sistem. Acele drive-uri nu sunt construite pentru a funcționa cu un număr masiv de camere care au capacități mari de streaming și nu pot funcționa toată ziua, în fiecare zi”, a explicat Muhlach.
Având în vedere faptul că numărul camerelor de supraveghere crește, crește și volumul datelor generate, respondenții fiind îngrijorați despre modul în care pot stoca și menține materialul video. 47% dintre aceștia spun că organizațiile lor se confruntă cu probleme legate deîntreținere a datelor, iar 44% cu capacitatea. Alte provocări înfruntate de organizații sunt recuperarea datelor (44%), fiabiliate (40%), viteză (40%) și cost (38%).
87% dintre respondenți au spus că supravegherea video devine din ce în ce mai greu de administrat și 94% au spus că vor primi investiții mai mari pentru infrastructură, pentru a rezolva această problemă. Studiul a mai arătat faptul că respondenții folosesc soluții tradiționale de stocare (85%), dar și forme de servicii cloud (83%).

DAHUA INTRODUCE O NOUA SERIE DE INCUIETORI ELECTRICE


dahDahua Technology, un furnizor mondial de produse de supraveghere video, a introdus seria de încuietori electrice Smart Lock.
Dahua Smart Lock reprezintă o încuietoare electrică și un sistem decontrol acces menit să ofere securitate superioară pentru domeniul rezidențial. Seria are trei modele (ASL6101, ASL8101, ASL8112), acestea oferind suport de parolă și card, pentru deblocare. Modelul ASL8112 suportă și deblocare prin amprentă, adăugând un strat de securitatepentru utilizatori, informează compania chineză într-un comunicat de presă.
Touchpad-ul Smart Lock poate fi operat prin atingere și parole pentru a porni sistemul de control acces. Toate setările pot fi făcute prin comandă vocală, iar butonul de înregistrare este pe panoul de control, prin intermediul căruia toate setările pot fi pornite. Modulul ,,sleep” al încuietorii electrice va porni în 15 secunde, în cazul în care dispozitivul nu este utilizat. Încuietoare suportă până la 50 de parole de grup și 50 de piese de carduri de identificare,  iar ASL8112 suportă până la 50 de grupuri de amprente.
Alte caracteristici ale dispozitivelor sunt: un touchpad inteligent care poate fi utilizat ușor; design user-friendly;  parolă ce poate fi configurată;  recunoaștere biologică (amprentele artificiale nu sunt valabile), sistem de auto-încuiere care se oprește după trei minute;  în cazul în care parola greșită este introdusă de trei ori sau un card invalid este introdus de cinci ori; durată de viață de 30 de ani.

marți, 28 iulie 2015

SECURITATEA SI SUPRAVEGHEREA VIDEO: IMPACTUL IOT ASUPRA DOMENIULUI


supSectorul securității și al supravegherii video trece printr-o perioadă importantă, noile tehnologii având un impact important asupra trend-urilor din domeniu.

Oportunitatea supravegherii inteligente
Internet of Things reprezintă un subiect dezbătut intens în domeniul tehnologiei. Deși reprezintă un trend relativ nou, acesta crește exponențial. Potrivit unor estimări, IoT va conecta 50 de miliarde de dispozitive (fără PC-uri, smartphone-uri și tablete), până în 2020 – 250 dintre acestea se vor conecta în fiecare secundă. De asmenea, valoarea economică a IoT va atinge suma de 19 trilioane până în 2020. Aceste cifre au stârnit interesul tuturor, precum compania IBM, care a investit trei miliarde de dolari în divizia IoT proprie. Astfel, tehnologia ar putea avea un impact major și asupra supravegherii video, pe măsură ce organizațiile vor căuta să conecteze dispozitive, să crească securitatea și să creeze soluții inteligente de supraveghere, scrie Source Security.
Abordări redefinite de IoT
Pentru mulți ani, obiectivul principal în industria supravegherii video a fost conectarea sistemelor la rețele cu protocol IP. Următoarea fază, machine-to-machine (M2M), a dus la crearea unei industrii bazată pe dispozitive conectate, iar sistemele IP de supraveghere video s-au integrat perfect. Exemple de succes ale M2M sunt soluțiile de detectare GPS și monitorizarea de la distanță. Rezultatul acestor migrații este reprezentat de cantități uriașe de date pe care afacerile au fost nevoite să le administreze.
Odată cu noile îmbunătățiri din rețelele mobile (conexiuni de viteză mare LTE), tehnologie cloud sau fibră optică, a apărut tehnologia IoT, care oferă o abordare holistică atunci când sistemele conectate și datele generate sunt analizate la nivel local, sau pe cloud, oferind executivilor informațiile necesare, într-o interfață personalizată.
Aplicații – IoT în industria minieră
În industria respectivă, tehnologia poate optimiza operațiunile și poate reduce riscul. Poate fi utilizată pentru monitorizarea operațiunilor și a materialului video, traficul din mine poate fi estimat, iar sub-sistemele pot fi administrate. Soluțiile avansate de supraveghere video, cu bază IoT, pot fi utilizate pentru a citi senzori și pentru a-i integra. Astfel, IoT poate oferi un cumul de senzori conectați care pot ajuta la reducerea punctelor de eșec. Prin implementarea tehnologiei IoT, costurile pentru operațiuni pot fi reduse cu 10-25%, precum cele asociatea cu numărarea oamenilor și a vehiculelor sau cu detectarea nivelului temperaturilor.
Supravegherea inteligentă în domeniul aviației
Un Airbus A380-1000, care va fi gata în 2020, va avea 10.000 de senzori pe aripă. O aeronavă de asemenea dimensiuni va genera opt TB de date zilnic, care pot fi adunate și analizate. Un aspect aparte este faptul că datele generate de senzori nu sunt analizate, existând, astfel, o oportunitate uriașă pentru IoT în acest domeniu. Vulnerabilitățile de securitate reprezintă o cauză majoră de îngrijorare pentru această industrie, iar supravegherea video inteligentă și sistemele cu senzori pot fi utile. Prin analizarea senzorilor conectați și a datelor generate, traficul aerian poate fi mai sigur.
Noi locuri de muncă
Spre deosebire de trecut, atunci când sistemele de supraveghere video ofereau soluții  tactice afacerilor și reprezentau costuri mari, IoT oferă informații și suport strategic. Pentru administrarea acestor sisteme intelginte de supraveghere, sunt necesari experții. Organizațiilor vor fi nevoite să antreneze și să angajeze experți care pot transforma modelul securității fizice într-unul holistic, concentrat pe securitate IoT. Profesioniștii bine pregătiți vor administra sistemele IP, vor înțelege beneficiile și riscurile aferente și vor implementa sisteme IoT care nu vor compromite componenta de securitate fizică. Prin adăugarea acestor eperți, afacerile pot avea parte de o ascensiune fără precedent.
Supravegherea video este un proces care necesită resurse. Dacă industria securității poate folosi IoT într-un mod corespunzător, poate crea un spațiu important în această piață. Înainte de IoTsupravegherea video oferea suport funcțional. Prin integrarea supravegherii video și a IoT, soluțiile de securitate fizică vor putea oferi ajutor în situații complexe precum managementul operațiunilor, administrare predictivă, reducerea riscurilor și a costurilor și managementul conflictelor.
Iot asigură faptul că firmele din domeniul supravegherii video nu vor vinde doar camere de supraveghere. Prin migrația de la analog la IP și o adoptare a IoT, securitatea fizică va deveni supraveghere inteligentă, un trend de care companiile pot profita.

joi, 23 iulie 2015

INCUIETORILE ELECTRICE, PIATA DE UN MILIARD IN 2015


ellPiața globală pentru încuietori electrice va depăși suma de un miliard de dolari în anul 2015, se arată într-un nou raport IHS.
Firma de cercetare a clasificat dispozitivele în trei segmente: mecatronice, electromecanice și cilindru digital. Dintre acestea trei, IHS consideră căîncuietorile electromecanice vor înregistra cel mai mare progres în următorii opt ani, reprezentând aproape 77% din piața globală aîncuietorilor electrice, în anul 2015, scrie Security InfoWatch.
De asemenea, firma de cercetare se așteaptă ca piața rezidențială din America de Nord să fie un factor important în următorii cinci ani pentru aceste dispozitive, deoarece operatorii de sisteme multiple (furnizori de telecomunicații și cablu), dar și furnizorii tradiționali de soluții de monitorizare doresc să ofere încuietori electrice nu doar ca o soluție independentă, ci și ca parte a pachetelor existente.
Deși încuietorile electromecanice reprezintă cel mai mare segment al pieței, IHS a spus că încuietorilemecatronice vor crește cel mai mult, deoarece distribuția la nivel global se va tripla până în 2019. Unul dintre motive este faptul că domeniul telecomunicațiilor adoptă securitatea electrică.
,,Securitatea îmbunătățită, conformarea la standarde și eficiența reprezintă câteva motive pentru care industriile adoptă securitatea electrică. În medii izolate, încuietorile electrice pot fi folosite pentru protejarea angajaților. Dacă o ușă este deschisă sau o cerere pentru a se deschide nu este efectuată după o perioadă predeterminată de timp, poate fi generată o alertă”, a explicat Blake Kozak, analist IHS.
Până în 2019, firma de cercetare estimează că încuietorile electrice vor depăși veniturile generate de piețele cititoarelor și ale panourilor de control, devenind astfel cel mai mare segment pentru controlul accesului electric al ușilor.

marți, 21 iulie 2015

POLITIA DIN NEW YORK TESTEAZA UN SOFTWARE CE PREZICE INFRACTIUNI


prPoliția din New York testează un software care utilizează date din cartiere și activitatea infracțională pentru a crea modele statistice pentru prezicerea infracțiunilor.
Software-ul, denumit Hunchlab, a fost dezvoltat de compania Azavea și va fi folosit într-un proiect pilot în trei secții de poliție din orașul New York, pe o perioadă de doi ani, scrie SecurityMagazine.
,,Software-ul modelează statistici despre infracțiuni bazându-se pe tipare temporare (timpul zilei, ziua săptămânii), condițiile meteorologice, factorii de risc ai mediului, indicatori socioeconomici, niveluri istorice ale infracțiunilor și tipare care se repetă care ajută departamentele de poliție să înțeleagă și să răspundă mai eficient în fața infracțiunilor, utilizând resursele disponibile”, a explicat un purtător de cuvânt al Poliției din New York.
Poliția intenționează să înlocuiască baza de date existentă, dezvoltată împreună cu IBM la începutul anilor 2000, cu un sistem de fuziune a datelor, care ar permite acces în timp real la surse interne și externe precum senzori, cititoare de numere de înmatriculare, baze de date și social media.
,,Activitatea predictivă va permite Poliției din New York să ia decizii mai bune legate de misiunile sale. Departamentul a experimentat cu algoritmi personalizați care au putut prezice mai bine incidente criminale față de hotspot-urile de analiză tradiționale”, se arată într-un document al Poliției.
În raport se arată faptul că investiția în centrul de date va valora aproximativ zece milioane de dolari, iar sistemul de analiză și actualizările vor ajunge la suma de 45 de milioane de dolari

TEHNOLOGIA BIOMETRICA: NOI METODE DE IMPLEMENTARE


secTehnologia biometrică devine o opțiune interesantă pentru utilizatori, datorită pătrunderii pe piață a unor soluții ieftine și fiabile.
Pe parcursul anilor, ascensiunea tehnologiei de securitate biometrică s-a confruntat cu probleme legate de cost și rate scăzute de adopție a utilizatorilor. Prețurile au fost mai mari față de soluțiile tradiționale, iar utilizatorii nu au fost de acord cu stocarea datelor biometrice personale de către angajatori sau guvern, scrie Source Security.
,,Cred că acest lucru se schimbă. Oamenii utilizează tehnologie de amprentă pentru a se autentifica în conturile personale. Ei înțeleg că acesta este un mod bun de a-și proteja informațiile stocate pe dispozitive. Putem observa și tehnologii noi, precum dispozitive purtabile cu forme de tehnologie biometrică prin care utilizatorul poate fi identificat, obținând astfel acces la o ușă”, a explicat Rueben Orr, reprezentant al firmei de securitate Security Install Solutions (SIS).
Tehnologia biometrică tradițională
În rândul acestor tehnologii se află amprentarecunoașterea irisului, a retinei sau cea a vocii. Cea mai frecvent utilizată tehnologie rămâne amprenta, susține Orr, deoarece cititoarele de amprente sunt mai accesibile, în materie de preț, la fel ca și aplicațiile software care utilizează sisteme de amprentă.
Recunoașterea retinei, care necesită emiterea unei lumini în spatele ochiului, este considerată prea invazivă.Recunoașterea irisului, care scanează tiparul irisului, crește în popularitate. ,,Noile tehnologii biometrice pătrund pe piețe. În prezent, putem măsura rata bătăilor inimii, un aspect unic fiecărui individ”, a spus Orr.
Niveluri suplimentare de securitate pentru autentificare
Tehnologia biometrică este utilă pentru că adaugă un strat de autentificare. ,,Noi verificăm identitatea unei persoane la trei niveluri. Primul nivel este bazat pe ceea ce ai – un card de control acces. Urmează ceea ce știi – un număr de identificare sau un PIN. Al treilea nivel este ceea ce ești, acolo unde intervine tehnologia biometrică”, a explicat reprezentantul SIS, care a adăugat că sistemele cu autentifcare în doi sau trei pași pot bloca sisteme, dacă sunt utilizate incorect.
Sisteme biometrice pentru card de credit
Un alt domeniu în care tehnologia de securitate biometrică este în ascensiune. Fiindcă furtul de identitate și cel al informațiilor clienților reprezintă o amenințare gravă, Orr consideră că firmele care folosesc carduri de credit vor cere autentificare biometrică pentru utilizarea acestora.
Pentru a opri ascensiunea acestor amenințări, companiile dezvoltă soluții biometrice. MasterCard și Zwipe lucrează la două sisteme biometrice pentru card de credit, unul bazându-se pe amprente, iar celălalt pe bătăile inimii.
Accesibilitate și conveniență
,,Cred că industria financiară va dezvolta certificate digitale biometrice și dispozitive purtabile care vor ajuta la securizarea procesului de comercializare. Pe măsură ce aceste soluții vor pătrunde pe piață, acestea vor deveni accesibile pentru adaptare și utilizare în domeniul securității fizice, prin intermediul unor modalități care elimină neplăcerile. De exemplu, ai putea purta o brățară care transmite date unui cititor și te conectează, în timp ce te apropii de ușă – eliminând nevoia de a scoate un card din buzunar, de a-l prezenta cititorului și de a-l pune la loc”, a încheiat Orr.

luni, 20 iulie 2015

CONSUMATORII PREFERA METODE BIOMETRICE DE AUTENTIFICARE


bioMajoritatea utilizatorilor sunt de acord cu folosirea metodelor biometrice de autentificare precum verificarea amprentei în loc de metode tradiționale.

Potrivit unui raport publicat de Accenture PLC, abordările tradiționale precum numele de utilizator și parole sunt considerate ineficiente, iar utilizatorii preferă metode biometrice de autentificare. Raportul a fost realizat după ce 24.000 de consumatori din 24 de țări au răspuns la întrebări legate de utilizare, atitudini și așteptări legate de servicii digitale și Internet of Things, scrie Security InfoWatch.
Deși aproximativ 55% dintre consumatori nu sunt încrezători în securitatea datelor personale, 60% dintre aceștia consideră că numele de utilizator și parola sunt metode depășite. Având în vedere că Internet of Things devine o tehnologie din ce în ce mai populară, securitatea datelor personale a devenit un factor critic pentru utilizator. Potrivit unei alte analize realizată de Accenturebreșele de securitate au crescut de opt ori mai mult în ultima decadă.
Internet of Things este definit ca o rețea globală cu dispozitive, echipamente și aplicații conectate care se pot conecta, pot comunica și se pot controla reciproc, cu intervenție minimă din partea utilizatorilor.
,,Metoda folosirii numelor utilizatorilor și a parolelor pentru autentificare ar putea dispărea în curând. Consumatorii sunt din ce în ce mai frustrați față de aceste metode deoarece nu mai sunt fiabile pentru protejarea datelor personaleprecum adrese de email, numere de telefon și istoria achizițiilor”, a explicat Robin Murdoch, reprezentant Accenture.
Raportul arată și faptul că utilizatorii din India și China sunt cei mai deschiși față de metode alternative de verificare a identității.

joi, 16 iulie 2015

SECURITATEA FIZICA IN SECTORUL FINANCIAR, PIATA IN CRESTERE


secPiața securității fizice din domeniul BFSI (banking, servicii financiare și asigurări) va avea o rată de creștere anuală de 8,79% până în 2019, se arată într-un raport.
Raportul ,,Global Physical Security Market in BFSI Sector 2015-2019”, publicat de firma de cercetare Research and Markets, a fost redactat în urma unei analize profunde asupra pieței securității fizice și a perspectivelor oferite de experții din domeniul. Raportul se referă la piețele americane și cele din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) și APA (Asia și Pacific), în special la cele din sectorul BFSI.
Un sistem de supraveghere video IP include mai multe componente, precum camere, recordere video și dispozitive de stocare. Instituțiile publice și private au început să utilizeze camere HD, deoarece au parte de imagini de calitate înaltă și o perioadă de 180 de zile de stocare video. De asemenea, camerele video sunt ieftine în comparație cu cele analog și oferă avantaje precum scalabilitate și flexibilitate, se arată în raport.
Potrivit documentului, organizațiile se confruntă cu un nivel crescut al furturilor de date și al accesului neautorizat. Scurgerea de informații confidențiale din domeniul finanțelor, ale clienților și legate de strategii pot afecta valoarea unui brand, dar și baza de clienți.
Sectorul BSFI se confruntă cu amenințări interne și externe și a început să adopte soluții de monitorizare. De asemenea, ascensiunea utilizării bancomatelor și a soluțiilor de online banking înseamnă că soluțiile de monitorizare sunt necesare pentru a asgiura securitatea informațiilor și banilor clientului. Mai mult, băncile folosesc centre de date pentru a stoca informații financiare și date personale ale clienților, care trebuie să fie securizate. Acești factori au dus la o viteză rapidă de adoptare a soluțiilor de monitorizare.
În raport se arată și faptul că investițiile inițiale necesare pentru setarea unei infrastructuri de securitate sunt foarte mari, reducând astfel creșterea pieței. Pentru a calcula mărimea pieței, Research and Markets a luat în considerare veniturile generate de componente precum sisteme de control acces, servicii cloud, software de securitate fizicăsisteme de supraveghere.
Compania a identificat și furnizorii lideri din acest domeniu, printre aceștia aflându-se Axis CommunicationsBosch Security SystemsCisco SystemsHoneywell Security Group ,NICE Systems ,Tyco, Arecont Vision , Assa Abloy ,Avigilon,AxxonSoft, CNL Software, Genetec, H3C Technologies, March Networks, MOBOTIX,Panasonic, Safran, Salient SystemsSamsung Techwin, videoNEXT și VidSys.

CAMERELE MEGAPIXEL MICI, VIITORUL SUPRAVEGHERII VIDEO


arCamerele de dimensiuni mari devin o povară pentru industria supravegherii video, susține Scott Schafer, vicepreședinte Arecont Vision.
Schafer susține că dispozitivele de rezoluție standard și camerele video analog reprezintă ,,cele mai toxice bunuri” pentru companiile utilizatorilor, deoarece produc cea mai puțină valoară pentru suma investită. Camerele megapixel, precum cele produse de Arecont Vision, sunt mult mai eficiente în materie de preț, susține acesta, citând calcule ,,cost pe pixel” care vin ca suport pentru acest argument, adăugând că Arecont a vândut ,,aproape 3 trilioane de pixeli până în prezent”, scrie Source Security.
Arecont Vision reprezintă un pionier în domeniul supravegherii video, fiind printre primele companii care au folosit senzori CMOS și compresie video H.264, la cerințe mai mici de lățime de bandă și stocare video.
Miniaturizarea dispozitivelor electronice a permis companiei să elimine o mare parte a costurilor de producție, manufacturând camerele într-o clădire din orașul Glendale, statul California. Elementul de muncă pentru fiecare cameră este mic, deoarece părțile se potrivesc ușor. Panourile cu circuite utilizate în interiorul camerelor sunt asamblate într-o clădire din Los Angeles. Dispozitivele electronice mai mici permit unor camere să opereze folosind un panou de circuite în loc de trei, iar camerele devin din ce în ce mai mici, reflectând această schimbare. Microdome-urile și alte formate de camere mici oferă aceeași funcționalitate, în design-uri mai mici. Componente precum lentile și switch-uri noapte/zi sunt pre-asamblate, iar carcasele sunt imporate.
Camerele Arecont Vision care sunt produse în SUA fac competiție la nivel global, chiar și în China, care reprezintă centrul pentru producția celui mai nou val de camere cu prețuri mai mici. În Beijing, un sistem de supraveghere al orașului folosește aproximativ 4.000 de camere Arecont Vision de 5 MP pentru a capta numere de înmatriculare pe mai multe benzi de trafic și pentru a observa și alte tipuri de evenimente. De asemenea, 20 dintre camerele Arecontcu rezoluție de 20 MP sunt instalate în jurul pieței Tiananmen.
Camerele sunt proiectate cu compatibilitate retroactivă. Aceleași panouri de circuite sunt folosite pentru mai multe generații de camere, astfel încât actualizările de firmware pot oferi caracteristici noi, protejând astfel viitoarele investiții ale clientului.
,,Motivul pentru care facem toate aceste lucruri este faptul că suntem mai mult ca o companie software decât una hardware. Chipul din mijlocul panoului este programabil pe teren. Este o arhitectură mai scumpă, dar care permite actualizarea firmware-ului de la distanță. Un client a actualizat 5.000 de camere pentru a se conforma cu schimbările din VMS-ul companiei sale”, a spus Schafer.
Ascensiunea rapidă a companiei reflectă nivelul de utilizare a camerelor sale peste tot în lume, în aplicații diverse, precum centre de date, retail, banking, universități sau spitale. Performanța camerelor megapixel excelează în spații mari și deschise, precum un campus universitar.
Conștientă de competiția crescută de la furnizori de soluții totale, Arecont Vision continuă sîă îmbunătățească integrarea camerelor sale cu furnizori VMS prin programul Technology Partner. Obiectul companiei este ca fiecare VMS să poată controla fiecare caracteristică a camerelor Arecont, acesta fiind aproape îndeplinit, susține Schafer. Un alt obiectiv important este simplificarea configurării, pentru care a fost deschis un centru de testare și certificare avansată la sediul companiei, în anul 2010.

miercuri, 15 iulie 2015

SOLUTIE DE AUTENTIFICARE IRIS ID, FOLOSITA IN AMERICA CENTRALA


irSoluția de autentificare biometrică iCAM7100, produsă de Iris ID, a fost implementată în una din cele mai mari companii din America Centrală.
iCAM7100 este o soluție de autentificare ce înregistrează orele de sosire și prezența personalului. Sistemul produs de Iris ID, o companie specializată în tehnologie biometrică de recunoaștere a irisului, a fost implementată în clădirile companiei Ingenio Azucarero Injiboi, unul dintre cei mai mari producători de zahăr din America Centrală, anunță compania într-un comunicat de presă.
Potrivit Iris ID, soluția înregistrează personalul permanent și temporar în timpul recoltelor. Compania care a implementat soluția are mai multe mori de zahăr, pentru care personalul administrativ, tehnic și de securitatefolosește sistemul. În timpul sezonului de vârf al producției de zahăr, personalul lucrează în schimburi multiple, deseori de 24 de ore. Compania a ales soluția iCAM7100 pentru faptul că recunoaște angajații bazându-se pe caracteristicile unice ale irisului.
Joel Moran, reprezentant al companiei Ingenio, a spus că soluția Iris ID a fost instalată și că angajații au fost înregistrați rapid, fără probleme. Tehnologia Iris ID elimină și transferul de viruși sau bacterii, deoarece nu există contact direct între angajat și cititorul biometric, a explicat Moran.
Autentificarea unui angajat durează mai puțin de o secundă și este realizată fără ca insignele sau cardurile de timp să fie pierdute sau alterate. În timpul procesului de identificare, panourile de comunicare iCAM7100 arată timpul, data și identitatea angajatului, promovând comunicarea cu managementul.
Potrivit reprezentantului companiei Iris ID, Mohammed Murad, sistemul elimină și erorile potențiale asociate cu calcularea manuală a orelor angajaților, dar și al altor inconveniențe, deoarece angajații sunt identificați în funcție de caracteristicile biometrice unice ale irisului.

marți, 14 iulie 2015

CAMERA DE SUPRAVEGHERE RADAR, LANSATA DE 360 VISION


Dispozitivul reprezintă o cameră controlată prin radar, cu urmărire și tracking automate, având puterea de a detecta și urmări ținte în mod automat.
Predator HD Radar este menită pentru aplicații cu raze scurte și medii de acoperire, unde detectarea obiectelor sau a indivizilor are o importanță critică, precum în perimetre înconjurate sau neprotejate, granițe sau baze militare.
 Predator Radar poate urmări până la 40 de ținte simultan, la o rază de acoperire de până la 400 de metri. De asemenea, funcția de alarmă Intelligent Time Sharing asigură faptul că alarmele legate de mai multe obiecte pot fi administrate corespunzător sau în funcție de prioritate, informează 360 Vision Technology într-un comunicat de presă.
Folosind tehnologie radar de ultimă generație, camera Predator Radar scanează 360 de grade de două ori în fiecare secundă pentru a detecta și urmări obiecte, în timp ce alarmele sunt prezentate pe un ecran. Funcția de detectare prin radar nu este afectată de condițiile meteorologice, aceasta fiind activă și pe ploaie, ceață sau zăpadă.
Camera este disponibilă cu lentilă de zoom 3X în rezoluție 1080p HD, cu iluminare de 0.013 lux, HD Night Vision de rezoluție 720p de 0.008 lux, HD Night Vision Ultra 1080p cu 0.008 lux și opțiuni de înregistrare încorporate, care oferă spațiu intern de stocare de 128 sau 256 de GB.

luni, 13 iulie 2015

PIATA REZIDENTIALA SI ECHIPAMENTELE DE SECURITATE IN EUROPA


secPiața rezidențială pentru echipamentul contra intruziunii în regiunea EMEA va depăși suma anuală de 500 de milioane de dolari până în 2019, susține IHS.
Potrivit unui nou raport publicat de firma de cercetare, sectorul rezidențial va avea o rată anuală de creștere de 3%, începând de la suma de 440 milioane de dolari în 2014, scrie Security InfoWatch.
,,Piața rezidențială este afectată în mod negativ de instabilitatea politică din Ucraina și zonele înconjurătoare din Europa de Est. Totuși, pe măsură ce aceste presiuni vor scădea, IHS prezice faptul că piața va crește datorită construcțiilor, o disponibilitate mai mare a veniturilor și creșterea popularității produselor wireless și pentru automatizare a locuințelor în Europa de Vest”, a spus Jimmy Dearing, analist IHS.
Evoluția sistemelor de securitate și a caselor inteligente a luat o formă în SUA, acestea crescând în materie de rată de penetrare a produselor, dar și a mediei cheltuielilor făcute de clienți. Capacitatea de a integra un panou de control cu un smartphone oferă utilizatorilor beneficii precum notificare atunci când alarma este oprită de copiii care ajung acasă sau de capacitatea de a porni sistemul de la distanță. Această funcționalitate crescută a devenit un factor cheie pentru ascensiunea pieței, a explicat Dearing.
În regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), managementul energiei rămâne factorul important legat de cerere, securitatea fiind un gând secundar când vine vorba de procurarea unui sistem de administrare a locuinței.
Totuși, într-un mod similar procedeelor din SUA, mai multe companii europene testează produse inteligente desecuritate. Orange a introdus soluția ,,Inteligentny Dom” în Polonia, în 2013 și produsul Z-Wave ,,Homelive” , în Franța, anul 2014. De asemenea, SRF a introdus soluția ,,SRF Home” la jumătatea lui 2014, însă companiile se află încă în stadii incipiente ale pătrunderii pe această piață, iar IHS consideră că ar putea dura până la doi ani până să existe un impact semnificativ asupra pieței rezidențiale.
Există dovezi care sugerează că furnizorii tradiționali de pe piața echipamentelor contra intruziunii doresc să profite de schimbarea cererilor. În cadrul evenimentului IFSEC 2015, aceștia au prezentat noi soluții de automatizare a clădirilor și produse wireless. Termostate, camere, senzori de mediu și intercomuri au fost prezentate, dar și tehnologii noi, precum detectori wireless fotoelectrici de securitate.
Firma consideră că pătrunderea în sectorul rezidențial a companiilor care oferă servicii multiple va accelera tranziția către utilizarea produselor wireless de securitate. Se estimează că senzorii wireless și panourile de control vor reprezenta produse a căror vânzare va crește, la o rată mult mai rapidă față de cea prevăzută în mod inițial. Factori care contribuie la acest trend sunt și o durată mai mare a vieții bateriei și disponibilitate mai mare a produselor accesibile.

miercuri, 8 iulie 2015

HIKVISION A DEVENIT PARTENER EXECUTIV AL ESA


hikHikvision SUA, un lider global în domeniul soluțiilor de supraveghere, a devenit un partener strategic executiv al Asociației pentru Securitate Electronică (ESA).

ESA a fost fondată în 1948 și reprezintă cea mai mare asociație care reprezintă industria securității și a siguranței electronice. Companiile membre sunt responsabile pentru instalare, integrare, monitorizare și producție a soluțiilor de detectare a intrușilorsupraveghere video și soluții de control acces menite industriilor comerciale, rezidențiale și clienților guvernamentali.
ESA a stabilit programul Executive Strategic Partnership (ESP) în 2008, pentru a oferi fonduri și suport pentru programele ESA care promovează industria securității, informează Hikvision într-un comunicat de presă.
Compania susține că este dedicată tehnologiei inovative de securitate și că reprezintă un partener potrivit pentru ESA, asociație care oferă educație și beneficii companiilor de securitate, crește siguranța publică și este stabilită ca lider în industrie.
,,În numele tuturor membrilor, doresc să mulțumesc companiei Hikvision pentru suportul și dedicația oferite asociației ESA și industriei. Suportul financiar oferit de Hikvision în postura de Silver Executie Strategic Partner va ajuta la ridicarea standardelor pentru membrii noștri și să ofere beneficii valoroase”, a spus Marshall Marinace, președinte ESA.

luni, 6 iulie 2015

LIGHTFIGHTER, NOUA SERIE DE CAMERE IP LANSATA DE HIKVISION


Hikvision a lansat seria de camere IP LightFighters 2MP Smart, care oferă imagini în scene cu contrast foarte înalt.
Compania a produs șapte camere noi care încorporează tehnologia WDR ultra-high 140 dB  pentru a oferi vizibilitate în medii cu contrast foarte ridicat sau foarte scăzut.  Rezoluția camerelor este de 2 MP, iar între modele se află o cameră de tip Smart IP box, două camere tip bullet pentru exterior, două camere tip dome pentru exterior și două camere PTZ tip dome cu zoom 36X, anunță Hikvision într-un comunicat de presă.
Seria LightFighters se distinge prin tehnologia WDR care permite camerelor să înregistreze detalii ale scenelor în situații în care luminozitatea variază constant. Deși tehnologia este o caracteristică standard a camerelor CCTV, WDR-ul de 140 dB încorporat în camerele LightFighter este de 100 de ori mai puternică față de sistemele standard de 120 dB.
Camerele sunt echipate cu suita de caracteristici Hikvision SMART, precum detectare facială, detectare a intrușilor, ANPR și numărare a obiectelor, aceste aspecte permițând camerelor să detecteze orice obiect aflat în mișcare și să îl urmărească atunci când acesta se află în zona acoperită de acestea.
Dispozitivele sunt cuplate cu VMS-ul iVMS-5200 Professional și NVR-ul Hikvision Smart, fiind proiectate pentru accelerarea necesităților de securitate în piețe verticale versatile, precum sectorul industrial, al transportului sau banking-ul.
Camera Smart IP Box, modelul DS-2CD4025FWD-(A)(P) 2 MP are încorporate caracteristicile Auto Back Focus și lentile P Iris. Modelul DS-2CD4A25FWD-IZ(H)(S) 2 MP, tip bullet are o lentilă motorizată varifocală cu smart focus, o rază de acoperire infraroșu de 100 de metri, input/output pentru alarme și audio și încălzire SMART.
Camerele tip dome au un filtru infraroșu cu un auto switch, încălzire SMART și o rază de acoperire infraroșu de până la 50 de metri (modelul DS-2CD4525FWD-IZ (H)), respectiv până la 30 de metri (modelul DS-2CD4125FWD-IZ).
În seria de camere se află și două camere  IP PTZ Dome, echipate cu senzor HD CMOS 1/3’’, zoom optic 36X, rezoluție Full HD 1920 x 1080, SMART Tracking și detectare SMART, împreună cu detectare și urmărire la distanțe de până la 200 de metri.

SISTEM DE ALARMA HIBRID, LANSAT DE DSC


powCompania DSC a lansat sistemul de detectare a intrușilor PowerSeries Neo, o soluție hibridă comprehensivă pentru reședințe și infrastructuri.
PowerSeries Neo reprezintă un hibrid între flexibilitatea unui sistem modular cu cablu și simplitatea dispozitivelor wireless și a celor periferice. Soluția este un sistem de alarmă pentru intruși potrivit pentru aplicații rezidențiale și protecția infrastructurilor clădirilor comerciale, informează DSC într-un comunicat de presă.
Linia de produse PowerSeries Neo are patru opțiuni de panouri de control, variind de la capacități de acoperire de 16 zone la 128, pentru a răspunde necesităților diverselor sisteme de securitate. Fiecare panou se integrează cu dispozitivele cu funcții PowerG, create pentru o experiență simplă a utilizatorului.
Dispozitvele cu funcții PowerG sunt create pentru a profita de versatilitatea și capacitățile superioare oferite de tehnologia bidirecțională wireless PowerG, precum salt de frecvență, tehnologie adaptabilă de traiectorie și criptare de 128 biți.
Saltul de frecvență este o tehnologie care permite unui dispozitiv de intruziune, precum un detector de mișcare, să treacă pe mai multe canale cu frecvențe specifice la un ritm constant, pentru a găsi cel mai clar semnal, fiind astfel greu de perturbat, deoarece se află în continuă mișcare.
Ulterior, tehnologia adaptabilă de traiectorie găsește cea mai eficientă cale pentru panoul de control care, împreună cu frecvențele, permit realizarea comunicării optime între dispozitive. În situația în care dispozitivul care comunică informații panoului este blocat sau perturbat, tehnologia ajută la descoperirea celei mai ușoare căi de comunicare cu panoul, fără intervenție a dispozitivelor terțe. Cu o arie mare de transmitere și comunicare wireless fiabilă, transmiterea de imagini și clipuri audio se poate realiza până la o distanță de 2 km.
De asemenea, criptarea de 128 de biți și saltul de frecvență adaugă straturi suplimentare de securitate pentru intimitate, în special în cazul aplicațiilor comerciale. Criptarea de 128 biți este aceeași tehnologie de frecvență folosită în tehnologia Bluetooth și face parte din 4G, a patra generație de tehnologie mobilă pentru comunicații încorporată în dispozitivele mobile.
Software-ul Routine System Management (RSM), încorporat în sistem, oferă diagnostic de la distanță pentru dispozitive și sisteme, în cazul în care este necesară identificarea semnalelor de baterie consumată sau a altor probleme. De asemenea, firmware-ul panourilor de control PowerSeries Neo poate fi actualizat de la distanță.

miercuri, 1 iulie 2015

MXMC, NOUL VMS LANSAT DE MOBOTIX


moboMobotix, un furnizor de soluții de supraveghere video, a lansat primul său software de video management, denumit MxMC.
VMS-ul MxMC reprezintă un nou model concentrat pe experiența utilizatorului, cu funcții single și double click, suport drag&drop pe mai multe ecrane și vizualizare directă a mesajelor legate de evenimente și alarme.
MxMC funcționează împreună cu camerele de supraveghere Mobotix, fiind modelat pe conceptul descentralizării. VMS-ul permite controlarea accesului la înregistrări prin intermediul camerei sau direct pe NAS (network-attached storage). De asemenea, managementul adaptiv al lățimii de bandă este o caracteristică unică ce suportă căutările de calitate pe rețele mobile cu lățime de bandă limitată, informează Mobotix  într-un comunicat de presă.
Software-ul este inclus în oferta de produse a companiei și nu necesită software suplimentar,  costuri de licență sau actualizare și nu are limite în materie de utilizatori, ecrane și camere de supraveghere.
mobotix vms 5592dd2c9ef98